I've seen Fire, I've seen Rage

För någon vecka sedan när jag stod och väntade på bussen råkade jag höra när två tjejer i 16-års åldern sitta och prata angående skägg på karlar. De diskuterade friskt vilka män de kände som hade skägg och vilka olika stilar som de hade, på vilka det var snyggt och på vilka det verkligen inte passade. Mitt i alltihop säger den ena av tjejerna;

- "Alltså jag förstår inte, varför har bara män skägg?
-"Ja, jag vet inte riktigt" svarade den andra tjejen.
-"Det tycker jag faktiskt är fruktansvärt orättvist! Jag menar, inte har männen någon större användning av skägg än vad vi kvinnor skulle ha"  Fortsatte den första tjejen att predika. " Jag tycker det är så fuskigt att killar får sånt som inte vi tjejer kan få"
- "Jo det har du helt rätt i!"
Svarade den andra tjejen nästan märkbart irriterad

Efter detta följde en lång diskussion om förklaringar till varför inte de belönades med en maffig stråmatta på hakan och diverse saker som vi män har och in de, när argumenten tog slut följde en lång tystnad där båda satt och tänkte djupt. Efter en stund tog den ena av tjejerna ord och sa;

-" Men jag skulle aldrig någonsin vilja ha skägg"
- " Nej inte jag heller"
Svarade den andra.

Den här diskussionen tyckte jag var riktigt rolig på nått sätt. Med allt genussnack som finns idag kan jag inte säga att resonemanget ovan är ovanligt, men då vi börjar gå in på biologiska skillnader tycker jag det gått lite för långt.

Har personligen varit med i en diskussion som höll ungefär samma nivå fast den jag diskuterade med var helt allvarlig. Det tyckte jag inte var särskilt roligt just då, men när jag kopplade samman den personen med dessa två unga kvinnor kunde jag inte låta bli o skratta för mig själv.
Det ska dock tilläggas att damerna i berättelsen hade en komiskt underton i allt de sa, de var alltså inte seriösa, men jag tyckte ändå det var roligt.

__________________________________________________________________________________________

Nu har jag lyckats skriva färdigt en fråga till på hemtentan på pedagogiken, så det är skönt. Känns dessutom som jag lärde mig en hel del idag när jag satt med ekonomin, nu finns det iaf hopp om att jag fixar den.

Blir nog tyvärr ingen hemresa till helgen som planerat. Men då får Mamma komma hit istället, inte dåligt.

Nu ska jag iväg till Iksu

Burn one down

Nu blev det ett sånt här långt uppehåll mellan inläggen igen, vet inte riktigt vad jag håller på med. Med eftersom det är ett sådant brinnande intresse för vad just jag skriver måste jag ta mig i kragen. (not)

Allt flyter på som vanligt, har haft det lugnt nu några veckor men nu börjar tentaplugg återigen plus att vi har en hemtenta och skriva i andra kursen. Det är den sistnämnda som jag sitter och komponerar på just nu för övrigt, är så flummigt att jag inte vet om det jag skriver överhuvudtaget handlar om samma sak som frågan.

Ikväll blir det lugnt, måste upp o skriva imorgon på förmiddagen också. Hoppas båda mina samboende väljer flaskan ikväll så jag får ha en liten Daniel-dag, var grymt längesen det inträffade. Är dock bjuden på en fest hos en tjej i klassen så jag måste väl förbi och säga hej iaf.

Mina planer att resa hemåt nästa helg verkar ju inte fungera överhuvudtaget, det visade sig att vi skrev tentan mellan 2 o 6 på fredan, och efter det går det ju inga tåg. Drygt, speciellt med tanke på att Willewalle fyller två nästa lördag, inte okej. Men han ska få en replica av Modos matchtröja snart så då förlåter han mig. Dock kanske min mor kommer ner då istället, vilket inte är en dag för tidigt :) god mat

Nä nu ska jag väl fortsätta skriva, har iaf kommit en bit på vägen. Tänk om jag skrivit ner allt det här i arbetet, då skulle jag nästan fyllt kvoten för antal sidor. Fett.

Come on Baby, let's burn one down

/Köördameister

RSS 2.0